Sosial bærekraft: I Eplestien kommer leiligheter for alle generasjoner!

Forskning på bomiljø viser at boligprosjekter som har en bredde i leilighetstyper, er et bedre sted å bo. At unge, voksne og eldre, aleneboende, par og familier kan møtes både tilfeldig og planlagt er et stort pluss for trivsel og samhold i hverdagen. Kall det sosial bærekraft, om du vil.

At Eplestien skal være et boligprosjekt med nettopp sosial bærekraft, har vært viktig i planleggingen av Eplestien. Sammen med arkitektene i Helen & Hard har vi utviklet fire hovedkategorier av leilighetstyper: Start, Byhus, Allsidig og Topp. Det er selvsagt god variasjon innenfor hver kategori, så studer tegningene og finn din favoritt!

Start: Her ligger det i navnet – dette er leiligheter som hovedsakelig er utviklet med tanke på deg som skal kjøpe egen bolig for første gang. Størrelsen på disse leilighetene er fra cirka 50 til 57 m² BRA, og alle får to soverom. Hvitevarer er inkludert.

Byhus: Dette er leiligheter med god plass og kvaliteter man vanligvis forbinder med et rekkehus eller en enebolig. Med to etasjer, flere soverom, to romslige stuer, uteplasser på begge sider og en liten hageflekk passer disse like godt for småbarnsfamilier som for de som ganske enkelt har lyst på en stor leilighet. Størrelsene er fra 104 til 140 m² BRA.

Allsidig: Innen denne kategorien kan mange finne løsningene for en god hverdag. Størrelsene er fra cirka 73 til 103 m² BRA. Flere har en fleksibel planløsning som kan tilpasses ønsket antall soverom – her får du mange muligheter! Felles for alle er også store balkonger og gode solforhold.

Topp: Igjen ligger mye av forklaringen i navnet: Disse leilighetene ligger i øverste etasje og får toppkvaliteter som 1-stavs parkett, eksklusiv hvitevarepakke fra Miele, Noremakjøkken av høy kvalitet og mange muligheter for tilvalg, komplett smarthus-pakke fra Futurehome med både varme- og lysstyring, store takterrasser og mye, mye mer. Det kommer en toppleilighet i trinn 1 og flere i de neste trinnene.

Massivtre: godt for deg – godt for miljøet

– Tre er et sunt materiale som bidrar til et godt inneklima. Massivtre isolerer og virker lyddempende samtidig som det gir mindre støv og regulerer fuktighet bedre enn andre byggematerialer. I tillegg har tre estetiske kvaliteter som appellerer til sansene – det er vakkert å se på og godt å ta på. Alt dette er kvaliteter som vil jeg tror beboerne i Eplestien vil sette pris på, forteller Dag Strass i Helen & Hard arkitekter.

Massivtre er også et arkitektonisk godt utgangspunkt og et miljømessig trygt valg i forhold til CO2, energibruk og annen ressursbruk. Norske byggemiljøer har svært god kompetanse om massivtre, og de siste årene er mange funksjonelle og arkitektonisk nyskapende bygg realisert i massivtre rundt om i landet. Blant disse er Finansparken, SR-Banks nye praktbygg i Bjergsted – også det tegnet av Helen & Hard.

– Massivtre er utvilsomt framtidens byggemateriale. Vi ser en forandring i byggebransjen, at stadig flere tenker bærekraft og velger tre framfor stål og betong. For oss som bor i Stavangerregionen, er det ekstra kjekt siden boligbygging i tre har preget byen i så mange år. Å bygge i tre er kultur og håndverkstradisjoner – tradisjoner alle i bransjen har et ansvar for å ivareta og videreutvikle. Med Eplestien gjør vi nettopp det: tar trehusbyen Stavanger inn i framtiden, smiler Dag.

Fakta om massivtre:

  • Stor fleksibilitet ved formgivning, planløsning og konstruksjon.
  • Lett å kombinere med andre materialer. Lav vekt og høy styrke.
  • Kort byggetid og enkel montering.
  • Kostnadseffektiv og gunstig for bygge prosjektets totaløkonomi.
  • Basert på bærekraftig skogbruk med fornybare ressurser.
  • Gode miljøegenskaper.
  • Tre binder CO2 og reduserer utslippene av det til atmosfæren, og elementene krever lite energi i fremstillingsprosessen.
  • Skaper et godt og ryddig arbeidsmiljø på byggeplassen.
  • Sunt inneklima for sluttbrukerne med treets gode fukttransporterende, temperaturregulerende og lyddempende egenskaper.
  • Brannhemmende fordi massivtreelementer forkuller gradvis og kveler brannen før det går ut over byggets bæreevne
3D-illustrasjon av bygg 1

Et levende tak!

Det blir sedumdekke på takflatene utenfor takterrassene til toppleilighetene. Det gir gode leveforhold for insektene som skal hjelpe nabolagets nye epletrær med pollinering.

Et sedumtak består av matter med tørketolerant mose og ulike arter sedumplanter, som er sukkulente stauder med lav vekst og tykke blader. I Eplestien er type sedumtak valgt spesielt med tanke nordiske forhold og håndtering av overvann. Opp mot halvparten av regnvannet som faller på et sedumtak, fordamper gjennom planten.

Blant fordelene med denne type takdekke, er isolasjonseffekten som bidrar til redusert energibehov og CO2-utslipp. Sedumplanter demper dessuten støy inn til bygget, men også utendørs ved at det begrenser ekkoeffekt av lyder. Sedumplanter er bra for byggets ventilasjonsanlegg siden de binder støv på en effektiv måte. Og sist, men ikke minst – grønne tak er vakre!

Start

Start-leilighetene fra 50 til 57 kvadratmeter, alle med to soverom. Vi ønsker at minst ett soverom skal ha inngang fra gangen. Dette skaper en roligere leilighet, noe som er bra for barn som trenger ro for å sove. Start-leilighetene er hovedsakelig plassert på et hjørne, slik at man får lys inn fra to sider. En viktig del av utviklingen av disse leilighetene har vært å få plass til en ordentlig bod inne i leiligheten. Her plasseres blant annet sikringsskap og ventilasjon.

Det blir store vinduer som gir godt lysinnslipp. Skyvedører er plassbesparende og brukes i tilknytning til hovedsoverommet. Alle Start-leilighetene leveres med hvitevarer fra Siemens. Vi vet at kostnadene viktige når du skal kjøpe din første leilighet og vi har derfor valgt å inkludere hvitevarene i prisen.

Allsidig

Når vi begynte utviklingen av Eplestien, var det disse leilighetene som først stod på programmet. Det er denne kategorien det er flest av i prosjektet. Mange flytter fra en enebolig eller et rekkehus med god plass. Derfor har gode planløsninger vært et av de viktigste punktene på programmet vårt. Allsidig-leilighetene er enten gjennomgående eller hjørneleiligheter. Dette gir deg lys fra to sider og gode balkonger og terrasser.

Allsidig har gode og fleksible planløsninger. Alle har to eller tre soverom og et ekstra bad eller gjeste-wc. Dette gir deg gode bokvaliteter, noe vi i Ineo Eiendom er veldig opptatt av. Flere av Allsidig-leilighetene har også muligheten for å gjøre stue/kjøkken større ved å ta bor tet soverom eller slå sammen to mindre soverom til en ekstra stur eller TV-stue. Allsidig-leilighetene ligger fra 2. – 4. -etasje, med gode utsikts- og solforhold.

Byhus

Dette er leiligheter over to plan – perfekt for en familie eller andre som vil ha en stor leilighet. Du får god plass med gode planløsninger og hele tre uteplasser: En på bakkeplan på sørøstsiden med en liten hageflekk foran, en liten luftebalkong utenfor soverommene i første etasje, altså en etasje over bakken, og en på nordvestsiden med utgang fra stue/kjøkken. Sistnevnte vil ha sol fra cirka kl. 16.00 på sommeren og blir en fin plass å nyte dagens siste soltimer.

Byhusene tar opp høydeforskjellen i terrenget og skaper spennende og praktiske leiligheter. Det blir tre til fire soverom og alle har to oppholdsrom, et i hver etasje. Noen av dem har også et eget kontor i hovedetasjen.

Topp

Her blir det topp kvaliteter. Det leveres en omfattende standard med en veldig god planløsning. Det blir to eller tre soverom, egen tv-stue, eget vaskerom og stor takterrasse med sol fra morgen til kveld. Toppleilighetene blir plassert slik at de får usjenerte uteoppholdsarealer og heis rett inn i leiligheten.

Toppleilighetene får en eksklusiv hvitevarepakke fra Miele som standard. Det leveres en komplett smarthusløsning fra Futurehome med automatisk styring av varme, samt mulighet for dimming av lys i alle rom. Det leveres også eksklusiv en-stavs eikeparkett med hvitpigmentering. Parkering er inkludert. I dette trinnet kommer en slik leilighet, i den neste trinnene kommer det flere.

Denne skissen forklarer fint hovedtrekkene til byhusene, hvordan de overordnede romløsningene er koblet opp mot uteplassene.

Tasta Senter – nabolagets møtested nr. 1!

– Vi har blitt en naturlig del av nabolaget på Tasta, forteller Brit Osmundsen, som har vært senterleder for Tasta Senter siden åpningen i 2012. Hun ønsker velkommen til et lyst, moderne og innholdsrikt kjøpesenter med godt utvalg i shopping og mye mer.

– Hos oss finner du blant annet et bredt og profesjonelt helsetilbud som helsestasjon for barn og legesenter. På Tasta Helseloft tilbyr vi akupunktur, fysioterapi, ernæringsfysiolog, fotpleie, kiropraktor, manuellterapeut, massasje, osteopat og psykolog. I tillegg har vi selvsagt treningssenter og apotek, sier Brit.

Tasta Senter er samlingsstedet for mange av Tastas lag og organisasjoner. Jevnlig møtes for eksempel medlemmene i Facebook-gruppen «Tasta itte krigen» til kaffeslabberas på Café de Lis, Tasta sykkelklubb trener sammen på Sats, mens flere andre har ukentlige trefftider på Wayne’s Coffee.

– Vi arrangerer også ting som Lørdagslykke med hobbyaktiviteter for barn, barselstreff for de som bruker helsestasjonen og strikkekvelder med kaffe og te. Vi er et ekte hverdagssenter der folk finner alt de trenger av både shopping og servicetilbud, men er også et sted for å treffe venner og være sosial. Velkommen til oss dere i Eplestien også, hilser Brit.

Simply Fashion – simply the best

Her finner du klær av anerkjente merker fra både inn- og utland – i begrensede serier. Følger du Simply på Facebook, kan du også få med deg når det arrangeres inspirasjonskvelder og nye kolleksjoner ankommer.

Når du flytter inn i din nye leilighet i Eplestien, har du helt sikkert lyst på nye puter, lamper, lysestaker eller noe annet som bidrar til et vakkert hjem. Simply har et helt eget utvalg også innen denne sjangeren. Velduftende såper, kremer og andre spaartikler kan du også «snope» i – det fortjener du etter at du har funnet roen i ditt nye hjem.

Gabbas – den gode, gamle slakterbutikken på Tasta

«Alle» har hørt om Gabbas, Tastas tradisjonsrike slakterbutikk på Tastatorget. Og det er ikke så rart, for kvaliteten og utvalget du får her er rett og slett i topp klasse.

Med utgangspunkt i råvarer fra utvalgte leverandører foredler Gabbas mesteparten av sine produkter selv, alt fra pølsemat til de lekreste indrefileter. Sommerstid bugner diskene med fenomenal grillmat. Når julen nærmer seg, så kan det fort bli kø for å sikre seg pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker og julepølser. Spekematen deres anbefales egentlig hele året. Og når du er litt på farten og magen rumler, så stikk innom og be om farse i brød – fast food på Gabbas-vis.

Trivsel og trening på Sats

Trenger du inspirasjon til et aktivt liv, der belønningen er økt overskudd og hverdagsenergi, så får du et fullkomment treningssenter like ved din nye leilighet i Eplestien. Hos Sats Tasta har du tilgang til et fantastisk utvalg av treningstilbud og hjelp av motiverende ansatte.

En av de du garantert vil møte på Sats, er daglig leder Wenche Vangsnes. Hun har jobbet i Sats siden 1997 og var med på å starte Sats Tasta. En ekte Satser, altså. Wenche kan fortelle om et treningssenter med veldig god atmosfære og at de har stort fokus på at trening er for alle. Trivsel står også høyt på agendaen, og i dag er Sats Tasta et av bydelens mange gode møtesteder. Resultatet er at er dette treningssenteret ble kåret til årets Sats-senter i 2018 – her kommer du også til å trives.

Kjøkkenløsninger med fra Norema – funksjonell estetikk i praksis!

Vi vil du skal bo og leve med et kjøkken du trives med og som du blir stolt av. Et kjøkken som fungerer når du skal være effektiv med frokosten og som har alt du trenger for å diske opp med en tre-retters til dine nye naboer. Derfor har vi valgt Norema som kjøkkenleverandør. Norema står for både kvalitet og god kundeservice, noe du vil nyte godt av både før og etter innflytting. Norema leverer også innredning til både bad i Eplestien.

Areal til Start, Byhus og Allsidig

Modellen Areal mellomgrå er planlagt som standard på kjøkkenet i de fleste leilighetene – et godt valg for deg som ønsker et kjøkken med alt du trenger – og mer til. Med sine slette fronter har Areal-modellene en nordisk interiørdesign med rent og grafisk uttrykk som gir deg store muligheter for personlige designløsninger.

Parallell til Topp

Modellen Parallell mellomgrå er planlagt som kjøkkeninnredning i alle leilighetene i kategorien Topp. Denne innredningen er utviklet i tråd med interiøridealet Nordic design. Norema beskriver Parallell som moderne og elegant, og at de integrerte grepene er en praktisk finesse som tilfører kjøkkenet et stilfullt visuelt element med store designmuligheter. Til Topp-leilighetene leveres det også hvitevarer fra kvalitetsleverandøren Miele.

Skulle du ha ønske om å gjøre tilvalg, for eksempel blant ulike fronter og benkeplate, så kan kundebehandlere fra Norema hjelpe deg. Ta gjerne turen til Norema Kjøkkenstudio i Forusparken for inspirasjon.

En god dag starter på badet

Noe av det beste med å flytte inn i ny leilighet, er følelsen av å ta i bruk et helt nytt bad. Et bad der alt er lyst, lekkert, rent og lunt, et bad der det er godt å starte og avslutte dagen.

Det leveres fliser på gulv og vegger på baderommene, og det er nedsenket område for dusj med mosaikk på gulv. Du får dessuten innredning fra Norema, vegghengt toalett og dusjhjørne i herdet glass.

Ta gjerne turen til butikken Simply på Tasta Senter og se om du finner noen gode såper, oljer og kremer – unn deg noe ekstra på ditt nye bad!

Balkonggleder!

Siden Eplestien ligger på Tastas kanskje luftigste tomt, så har utviklingen av romslige balkonger og terrasser vært en prioritet. Med fritt utsyn i flere retninger og glimrende solforhold ligger alt til rette for at du skal kunne skape en trivelig og frodig uteplass der du får mye ut av dagene og kveldene.

Et par gode stoler, noen krukker med fargerike blomster og kanskje en plantekasse eller to – mer skal det ikke til før du har din egen, private utendørs oase. Med massivtre som fasademateriale får du en lun, fin innramming av uterommet ditt – noe helt annet enn sjelløse vegger i murpuss. På gulvene legges terrassebord, 28×145 mm, som styrker den gode følelsen av å være omgitt av naturens egne materialer. Den store bredden på terrassebordene gjør at de fungerer som en visuell forlengelse av stue og kjøkken. En ekstra god kvalitet ved Eplestien.

Design: Ensign Reklamebyrå