Sosial bærekraft: I Eplestien kommer leiligheter for alle generasjoner!

Forskning på bomiljø viser at boligprosjekter som har en bredde i leilighetstyper, er et bedre sted å bo. At unge, voksne og eldre, aleneboende, par og familier kan møtes både tilfeldig og planlagt er et stort pluss for trivsel og samhold i hverdagen. Kall det sosial bærekraft, om du vil.

At Eplestien skal være et boligprosjekt med nettopp sosial bærekraft, har vært viktig i planleggingen av Eplestien. Sammen med arkitektene i Helen & Hard har vi utviklet fire hovedkategorier av leilighetstyper: Start, Byhus, Allsidig og Topp. Det er selvsagt god variasjon innenfor hver kategori, så studer tegningene og finn din favoritt!

Start: Her ligger det i navnet – dette er leiligheter som hovedsakelig er utviklet med tanke på deg som skal kjøpe egen bolig for første gang. Størrelsen på disse leilighetene er fra cirka 50 til 57 m² BRA, og alle får to soverom.

Byhus: Dette er leiligheter med god plass og kvaliteter man vanligvis forbinder med et rekkehus eller en enebolig. Med to etasjer, flere soverom, to romslige stuer, uteplasser på begge sider og en liten hageflekk passer disse like godt for småbarnsfamilier som for de som ganske enkelt har lyst på en stor leilighet. Størrelsene er fra 104 til 140 m² BRA.

Allsidig: Innen denne kategorien kan mange finne løsningene for en god hverdag. Størrelsene er fra cirka 73 til 103 m² BRA. Flere har en fleksibel planløsning som kan tilpasses ønsket antall soverom – her får du mange muligheter! Felles for alle er også store balkonger og gode solforhold.

Topp: Igjen ligger mye av forklaringen i navnet: Disse leilighetene ligger i øverste etasje og får toppkvaliteter som 1-stavs parkett, eksklusiv hvitevarepakke fra Miele, Noremakjøkken av høy kvalitet og mange muligheter for tilvalg, komplett smarthus-pakke fra Futurehome med både varme- og lysstyring, store takterrasser og mye, mye mer. Det kommer en toppleilighet i trinn 1 og flere i de neste trinnene.

Start

Start-leilighetene fra 50 til 57 kvadratmeter, alle med to soverom. Vi ønsker at minst ett soverom skal ha inngang fra gangen. Dette skaper en roligere leilighet, noe som er bra for barn som trenger ro for å sove. Start-leilighetene er hovedsakelig plassert på et hjørne, slik at man får lys inn fra to sider. En viktig del av utviklingen av disse leilighetene har vært å få plass til en ordentlig bod inne i leiligheten. Her plasseres blant annet sikringsskap og ventilasjon.

Det blir store vinduer som gir godt lysinnslipp. Skyvedører er plassbesparende og brukes i tilknytning til hovedsoverommet.

Allsidig

Når vi begynte utviklingen av Eplestien, var det disse leilighetene som først stod på programmet. Det er denne kategorien det er flest av i prosjektet. Mange flytter fra en enebolig eller et rekkehus med god plass. Derfor har gode planløsninger vært et av de viktigste punktene på programmet vårt. Allsidig-leilighetene er enten gjennomgående eller hjørneleiligheter. Dette gir deg lys fra to sider og gode balkonger og terrasser.

Allsidig har gode og fleksible planløsninger. Alle har to eller tre soverom og et ekstra bad eller gjeste-wc. Dette gir deg gode bokvaliteter, noe vi i Ineo Eiendom er veldig opptatt av. Flere av Allsidig-leilighetene har også muligheten for å gjøre stue/kjøkken større ved å ta bor tet soverom eller slå sammen to mindre soverom til en ekstra stur eller TV-stue. Allsidig-leilighetene ligger fra 2. – 4. -etasje, med gode utsikts- og solforhold.

Byhus

Dette er leiligheter over to plan – perfekt for en familie eller andre som vil ha en stor leilighet. Du får god plass med gode planløsninger og hele tre uteplasser: En på bakkeplan på sørøstsiden med en liten hageflekk foran, en liten luftebalkong utenfor soverommene i første etasje, altså en etasje over bakken, og en på nordvestsiden med utgang fra stue/kjøkken. Sistnevnte vil ha sol fra cirka kl. 16.00 på sommeren og blir en fin plass å nyte dagens siste soltimer.

Byhusene tar opp høydeforskjellen i terrenget og skaper spennende og praktiske leiligheter. Det blir tre til fire soverom og alle har to oppholdsrom, et i hver etasje. Noen av dem har også et eget kontor i hovedetasjen.

Topp

Her blir det topp kvaliteter. Det leveres en omfattende standard med en veldig god planløsning. Det blir to eller tre soverom, egen tv-stue, eget vaskerom og stor takterrasse med sol fra morgen til kveld. Toppleilighetene blir plassert slik at de får usjenerte uteoppholdsarealer og heis rett inn i leiligheten.

Toppleilighetene får en eksklusiv hvitevarepakke fra Miele som standard. Det leveres en komplett smarthusløsning fra Futurehome med automatisk styring av varme, samt mulighet for dimming av lys i alle rom. Det leveres også eksklusiv en-stavs eikeparkett med hvitpigmentering. Parkering er inkludert. I dette trinnet kommer en slik leilighet, i den neste trinnene kommer det flere.

Kjøkkenløsninger med fra Norema – funksjonell estetikk i praksis!

Vi vil du skal bo og leve med et kjøkken du trives med og som du blir stolt av. Et kjøkken som fungerer når du skal være effektiv med frokosten og som har alt du trenger for å diske opp med en tre-retters til dine nye naboer. Derfor har vi valgt Norema som kjøkkenleverandør. Norema står for både kvalitet og god kundeservice, noe du vil nyte godt av både før og etter innflytting. Norema leverer også innredning til både bad i Eplestien.

Areal til Start, Byhus og Allsidig

Modellen Areal mellomgrå er planlagt som standard på kjøkkenet i de fleste leilighetene – et godt valg for deg som ønsker et kjøkken med alt du trenger – og mer til. Med sine slette fronter har Areal-modellene en nordisk interiørdesign med rent og grafisk uttrykk som gir deg store muligheter for personlige designløsninger.

Parallell til Topp

Modellen Parallell mellomgrå er planlagt som kjøkkeninnredning i alle leilighetene i kategorien Topp. Denne innredningen er utviklet i tråd med interiøridealet Nordic design. Norema beskriver Parallell som moderne og elegant, og at de integrerte grepene er en praktisk finesse som tilfører kjøkkenet et stilfullt visuelt element med store designmuligheter. Til Topp-leilighetene leveres det også hvitevarer fra kvalitetsleverandøren Miele.

Skulle du ha ønske om å gjøre tilvalg, for eksempel blant ulike fronter og benkeplate, så kan kundebehandlere fra Norema hjelpe deg. Ta gjerne turen til Norema Kjøkkenstudio i Forusparken for inspirasjon.

En god dag starter på badet

Noe av det beste med å flytte inn i ny leilighet, er følelsen av å ta i bruk et helt nytt bad. Et bad der alt er lyst, lekkert, rent og lunt, et bad der det er godt å starte og avslutte dagen.

Det leveres fliser på gulv og vegger på baderommene, og det er nedsenket område for dusj med mosaikk på gulv. Du får dessuten innredning fra Norema, vegghengt toalett og dusjhjørne i herdet glass.

Ta gjerne turen til butikken Simply på Tasta Senter og se om du finner noen gode såper, oljer og kremer – unn deg noe ekstra på ditt nye bad!

Balkonggleder!

Siden Eplestien ligger på Tastas kanskje luftigste tomt, så har utviklingen av romslige balkonger og terrasser vært en prioritet. Med fritt utsyn i flere retninger og glimrende solforhold ligger alt til rette for at du skal kunne skape en trivelig og frodig uteplass der du får mye ut av dagene og kveldene.

Et par gode stoler, noen krukker med fargerike blomster og kanskje en plantekasse eller to – mer skal det ikke til før du har din egen, private utendørs oase. Med massivtre som fasademateriale får du en lun, fin innramming av uterommet ditt – noe helt annet enn sjelløse vegger i murpuss. På gulvene legges terrassebord, 28×145 mm, som styrker den gode følelsen av å være omgitt av naturens egne materialer. Den store bredden på terrassebordene gjør at de fungerer som en visuell forlengelse av stue og kjøkken. En ekstra god kvalitet ved Eplestien.

Design: Ensign Reklamebyrå